۱۰
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۷۸
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه ایران و جهان: سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از استخدام 82 هزار نفر در این وزارتخانه در سالجاری خبر داد و گفت: آزمون استخدامی آموزش و پرورش در تیر امسال برگزار میشود.
نشست خبری علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش و معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش روز گذشته در دبیرستان دخترانه شاهد حضرت معصومه(س) برگزار شد و در ابتدای برنامه روز ولادت حضرت معصومه(س)، روز دختر و آغاز دهه کرامت را تبریک گفت. هفته معلم را گرامی داشت و بابت حادثه بندرعباس به مردم ایران تسلیت گفت.
وی با بیان اینکه یک میلیون و 80 هزار نفر در آموزش و پرورش حقوق میگیرند، گفت: 70 درصد معلمان به تعداد 593 هزار نفر در فرایند انتخاب معلم نمونه شرکت کردند که 2 میلیون و 237 هزار معلم و دانشآموز برای انتخاب معلم نمونه مشارکت داشتند. در نهایت 2440 معلم در سطح منطقه، 138 معلم در سطح استان و 15 معلم در سطح کشور پذیرفته شدند که 10 معلم نیز از بین مربیان پرورشی و مدارس غیردولتی به این آمار اضافه میشود.
فرهادی با بیان اینکه 32 هزار دانشجومعلم از طریق دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی جذب آموزش و پرورش میشوند، افزود: امسال از طریق ماده 28 هم آزمون داریم و حداقل 20 هزار نفر سرایدار استخدام میشوند تا ناترازی نیروی انسانی در بخش مدرسهیار برطرف میشود.
وی ادامه داد: امسال 30 هزار نفر نیز از طریق ماده 28 در بخش دبیری، آموزگاری و کیفیتبخشی جذب آموزش و پرورش میشوند که پیشبینی برگزاری آزمون در تیر است و تفاوتهایی با آزمونهای قبلی دارد مبتنی بر اینکه با موافقت سازمان اداری و استخدامی وزن بیشتر بر نمره کتبی باشد.
افزایش 55 صدم میانگین نمرات امتحانات نهایی
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: میانگین نمرات آزمونهای نهایی دانشآموزان در سال 1403 نسبت به 1402 رقم 55 صدم افزایش یافت و هیچ استانی کاهش نمره نداشته است. بیشترین افزایش نیز مربوط به استان یزد است که میانگین نمرات یک نمره افزایش یافته است.
وی درباره تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور گفت: در کنکور سراسری سال 1404، تمام دروس پایه دوازدهم تأثیر قطعی 60 درصد دارد و نمرات دروس یازدهم تأثیر مثبت دارد. در کنکور 1405 نیز 6 درس از پایه یازدهم در کنکور تأثیر قطعی دارند و همه دروس پایه یازدهم در امتحان نهایی حضور دارند همچنین در کنکور 1405 تأثیر سوابق تحصیلی 60 درصد قطعی است که شامل 17 درصد تأثیر سوابق تحصیلی پایه یازدهم و 43 درصد تأثیر سوابق تحصیلی پایه دوازدهم است.
فرهادی اضافه کرد: در کنکور 1406 همه دروس پایه یازدهم و دوازدهم نهایی است که تأثیر سوابق تحصیلی 60 درصد قطعی شامل 20 درصد سوابق تحصیلی پایه یازدهم و 40 درصد سوابق تحصیلی پایه دوازدهم است.
وی اضافه کرد: مراقبت از دانشآموزان در برابر آسیبهای اجتماعی بسیار مهم است لذا آموزش و پرورش با ایجاد کارگروه که با حضور وزیر آموزش و پرورش تاکنون 25 جلسه برگزار شد، برنامهریزی میکند و خط تلفن 1570 نیز جهت آگاهی دانشآموزان نسبت به آسیبهای اجتماعی است.
هیچ معلم بدون رتبه نداریم
فرهادی با بیان اینکه هیچ معلم بدون رتبهای نداریم، گفت: بیش از 200 هزار معلم در سال 1403 رتبهبندی شدند.
وی تصریح کرد: بیش از 44.2 درصد دولت هستیم لذا پرداخت به موقع حقوق و از بستر وبگاه جمع شد و در آینده ما سرعت پرداختمان سریعتر انجام میشود. همچنین بودجه آموزش و پرورش نسبت به سال گذشته 68 درصد رشد دارد و این در حالی است که میانگین رشد بودجه کشور 32 درصد است.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اقدام دیگر در آموزش و پرورش این بود که برنامههای مندرج در برنامه هفتم را تدوین کرده و در اختیار مسؤولان قرار دادیم و مبتنی بر برنامه پیش رفتیم.
وی همچنین از تدوین آئیننامه پذیرش دانشجو از میان دانشجویان دو سال اخر سایر دانشگاهها خبر داد و گفت: ابن موضوع تحت عنوان راتبه معلمی است که تلاش میکنیم محقق شود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره دانشآموزان بازمانده از تحصیل گفت: 27 جلسه با حضور رئیسجمهور در باب عدالت برگزار شد تا کیفیت آموزش ارتقا پیدا کند.
فرهادی افزود: در مدارس ایران فقط معلم ایرانی میتوانند تدریس کنند.
قرار نیست پلیس وارد مدارس شود
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره اظهار کرد: تفاهمنامه با پلیس قبلاً هم بوده است. متن این تفاهمنامه که منتشر شد، دیدید که هیچ موردی انحراف در قانون نیست.
وی تصریح کرد: همکاری پلیس با آموزش و پرورش تا قبل از در ورودی آموزش و پرورش است.
فرهادی با تأکید بر اینکه نباید مجرمین در نزدیکی مدارس حضور پیدا کنند، گفت: بر اساس تفاهمنامه آموزش و پرورش و پلیس، اگر مجرمی در جامعه بود در نزدیک دانشآموزان امکان حضور ندارد و در حقیقت کمک به ایجاد فضای سالم بیرون به ویژه در اطراف مدرسه است.
وی ادامه داد: پلیس و آموزش و پرورش تجربه موفق همکاری مانند همیار پلیس را داشتند تا آموزشهای شهروندی مثل آموزشهای ترافیکی در ذهن دانشآموز بماند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: این تفاهمنامه از جنس کاهش آسیبهای اجتماعی دانشآموزان است و بیرون از مدرسه است تا با همافزایی از جنس دانش اجرا شود مثلاً اگر مجرمی بیرون از مدرسه دانشآموز را تحتتأثیر قرار دارد، ورود کند. اینگونه نیست که پلیس بخواهد وارد مدارس شود.
معلم تنبیه کننده اخراج میشود
فرهادی درباره تنبیه بدنی دانشآموزان اظهار کرد: باید نگاه منصفانه نسبت به مسائل داشت. شاید موارد تنبیه بدنی به تعداد انگشتان یکدست در میلیون است و البته یکدانه هم زیاد است و این را به حساب همه معلمان نگذارید.
وی ادامه داد: موضع آموزش و پرورش در برابر تنبیه بدنی جدی است و 100درصد منجر به اخراج میشود. تنبیه بدنی یعنی بدن و روح و روان دانشآموز آسیب ببیند. این افراد مطابق قانون تعلیق میشوند و در هیأت تخلفات اداری بررسی میشود چرا که باید قانون را رعایت کرد و فرد نسبت به رفتارش توضیح دهد.